Select the search type
 
  • Site
  • Web
Search
 
VI SÖKER BRAND-/BYGGNADSINGENJÖR
Bli en av oss, arbeta för ett säkrare och tryggare samhälle!
 
Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor samt bli en del av vårt förebyggande team? Vi söker just dig som vill bidra med tankar, idéer, nya perspektiv och som vill vara med att utveckla vårt olycksförebyggande arbete.
 
Hos oss får du en varierad vardag. Vi finns i en växande region med en bred riskbild i form av industrier, hamnar och en mängd farliga verksamheter med många och stora volymer av farligt godstransporter. 
 
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män. Vill du vara med och utveckla MBR mot visionen ”Sveriges effektivaste och vassaste räddningsorganisation". Sök till oss!
 
Uppdraget
I tjänsten som brand-/byggnadsingenjör på vår förebyggande avdelning kommer du beroende på din profil, ha ett övergripande ansvar inom ett verksamhetsområde. Vilket innebär allt från omvärldsbevakning till att ansvara för rutiner och arbetsprocesser. 
 
Beroende på din bakgrund och ditt intresse kommer tjänsten att formas kring det förebyggande arbetet, med inriktning mot tillsyn enligt lag om skydd mot olyckor, riskhänsyn i planprocessen, remisser kring byggprocessen samt att ge brandteknisk rådgivning. Du kommer även att handlägga tillstånd samt utföra tillsyn enligt lag om brandfarliga och explosiva varor. 
 
Beroende på din bakgrund och personliga lämplighet kan operativ funktion i utryckningsverksamheten bli aktuellt i framtiden.
 
Din Bakgrund
Vi söker dig som har brandingenjörsexamen eller har examen som byggnadsingenjör. Meriterande är Räddningstjänstutbildning för brandingenjör, RUB eller erfarenhet av projektering och ombyggnation som brandkonsult.
 
Som person är du trygg, tillmötesgående och har förmågan att planera. För att lyckas i rollen tar du eget ansvar och fattar beslut. Du trivs bra i samarbete med andra och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är strukturerad och jobbar målinriktat för att åstadkomma resultat. Du är analytisk och kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
 
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Tjänsten är säkerhetsklassad och du kommer att bli krigsplacerad hos oss. Tjänsten kräver B-körkort.
 
Tillsvidareanställning med tillträde av tjänst enl. överenskommelse.
 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Louise Söderberg, avdelningschef förebyggande, 021-39 82 43, louise.soderberg@mbrf.se 
Fackliga kontaktpersoner kan nås via växeln 021-39 82 00.
 
Ansökan skickas till: rekrytering@mbrf.se senast 17/11 2019. Ange: ”Ingenjör” i ämnesraden.
 
MBR arbetar aktivt för att öka mångfalden inom förbundet.
Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenhet.
Vi arbetar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning.
 
Mälardalens Brand- och Räddningsförbund (MBR) är ett kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan Västerås, Hallstahammar och Surahammar. Vi är idag c:a 180 medarbetare som alla strävar efter att nå det olycksfria samhället. Vi finns och verkar i Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Skultuna, Kolbäck och Virsbo.
 
 Välkommen med din ansökan!
 
 Vanliga frågor
Fråga:

Kan man göra rullbandstest hos er?

Svar:

Ja vi utför enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om medicinska kontroller i arbetslivet AFS 2005:6.
Läs mer här

Se fler vanliga frågor
Fråga:

Hur skall brandfarliga och explosiva varor förvaras hemma?

Svar:

Riktlinjer och information om hur Du kan förvara brandfarliga varor i bostadshus och fritidshus utan tillstånd hittar du här, vätskor, gasol.

Se fler vanliga frågor